En løbende proces
Drømmen med HORN CIDER er løbende at lave produkter i verdensklasse ved naturlig gæring af råmost. Fokus ligger dermed på både smagen og metoden.
HORN CIDER ønsker at være et cider-brand af en helt unik kvalitet, et cider-brand der er med til at sætte nye standarder for smag, kvalitet og produktion af vin og cider.
Æblerne
I oktober og november måned, når den danske vinter begynder at vise sig med nattefrost og kulde, høstes æblerne i æblehaver og æblegårde. Alle vores æbler plukkes med håndkraft og lægges forsigtigt i trækasser for at undgå stød. Efter endt plukning køres de mange æbler hjem til mosteriet.
Når æblerne er høstet, stilles de til at eftermodne under åben himmel for at få de sidste af efterårets solstråler og dermed øge sukkerindholdet i æblerne inden de skal mostes.
Cider og æblevin
Straks efter at æblerne er mostet, starter gæringen. Alkoholgæring af æblemost til HORN CIDER tager imellem 70 og 300 dage. HORN CIDER benytter ikke kulturgær til alkoholfermentering, filosofien hos HORN CIDER er, at vi udelukkende vil bruge den gær, som findes vildt i naturen, i den første del af gæringsprocessen iblandes derfor med håndkraft en mindre mængde koldslynget honning fra familiens egne bigårde. HORN CIDER benytter dermed honning i stedet for kulturgær.
2. gæring starter med at cideren tappes på flasker med kapsel hvorefter flaskerne stilles til endnu en gæring anden gæring. Efter ca. 20 måneder på flaske har vores cider & frugtvin opbygget en smag med større dybde og fylde.
Når 2. gæring er overstået, stilles alle flasker på hovedet med kapslen nedad. Hver enkelt flaske bliver i løbet af en perioden jævnligt drejet med håndkraft, og bundfaldet i flaskerne samles på den måde på kapslen. Derefter degorgeres hver enkelt flaske, med håndkraft, hvorved bundfaldet (gærresterne) skilles fra. Flasken forsynes nu med en korkprop, cideren er nu klar til servering.